Det er veldig tomt på Råkk & Rolls om dagen. Likevel er kundene som er innom er gode på å overholde smittevernreglene

Musikk i koronaens tid

Å drive platebutikk i Oslo har vært vanskelig de siste åra, men enda vanskeligere skulle det vise seg å bli under korona. Lokale butikker sliter fra før, dette kan være kroken på døra for flere. Norgesnytt besøker en av de siste platesjappene i sentrum.

Publisert

Råkk & Rolls

Råkk & Rolls startet opp på Grünerløkka i Oslo 1993, og er en av de få gjenlevende platebutikkene som finnes i Oslo. Butikken ligger nå i Stortingsgata og drives av Anette Pedersen.

På Råkk & Rolls selges det brukte Vinyler cd-er dvd-er, kassetter og mer.

– Mange synes fortsatt at det er gøy å høre musikk på plate og fysisk kunne holde formatet selv. Det er noe nostalgisk med det å kunne gå i en platebutikk å bla i plater, det skal være en opplevelse for kundene å komme til vår butikk, forklarer daglig leder Anette Pedersen hos Råkk & Roll i sentrum av Oslo.

Anette Pedersen og Jonny Knutsen synes det er lange dager, men de prøver å holde motet oppe

Annerledes og usikker

I nesten 20 år har år har Anette har drevet Platebutikken her i Oslo, aldri har hun opplevd en slik hverdag som hun står ovenfor nå.

– Mars, mai og april i fjor var veldig dårlige måneder med nedgang for oss. Sommeren var litt bedre da det kom en del turister innom i forbindelse med norgesferie, men ellers er har det stort sett vært en rolig tid.

De ansatte er enige om at det har vært lange dager på jobb preget av mye usikkerhet, lite penger og få kunder. På den den aller verste tiden måtte platebutikken permittere to av de tre ansatte.

Grunnet korona handler kundene på Råkk & Rolls mindre enn før

Handlevaner har endret seg

Det er færre kunder innom nå enn før, færre stikker innom rett og slett fordi folk heller holder seg mer hjemme. At mange har hjemmekontor har ført til at det er færre folk som stikker innom på vei til og fra jobb enn før, forteller daglig leder.

– Folk har mindre å bruke penger på, dermed opplever vi at de som er innom kjøper litt dyrere og mer eksklusive utgaver av plater

Butikkansatt Jonny Knutsen forteller at det fortsatt er de samme gamle klassikeren som selger, alt fra Pink Floyd til Bob Dylan og Elton John. Selv om utvalget er bredt, er det ingen tvil om at det er i Pop og rock sjangeren vi selger mest plater, avslutter han.

Powered by Labrador CMS