Tomt: Hans Jørgen Torp i folketomme kontorlokaler på Youngstorget.

Slik kan fremtidens kontor se ut

Styreleder Hans Edvard Torp i Landkreditt tror vi står ved slutten på kontoret slik vi kjenner det i dag.

Publisert

Bilturen til jobb er byttet ut med en rusletur fra soverommet til kjøkkenbordet, fysiske møter er byttet ut med digitale videokonferanser, og dressen er byttet ut med den beryktede kombinasjonen av skjorte og pysjamasbukse.

Styreleder i Landkreditt SA, Hans Edvard Torp, tror at vi under pandemien har lagt grunnlaget for fremtidens arbeidsplass; et hybridkontor.

̶ Jeg tør å påstå at den optimale løsningen for en arbeidsplass er å kombinere mulighetene for fysisk oppmøte, samtidig som det tilrettelegges for hjemmekontor, sier Torp.

Uunngåelig utvikling

Torp mener det var på høy tid med en modernisering og digitalisering av arbeidshverdagen for kontorarbeidere. Han sier utviklingen var en uunngåelig fremtid, men at viruset sørget for en revolusjon i arbeidskulturen over natten.

- Det er som et stort eksperiment hvor vi alle deltar, sier han smilende.

Digitalisering: Koronapandemien har bidratt til digitalisering av arbeidshverdagen.

Han opplever at folk er svært tilpasningsdyktige, og at både arbeidsgivere og arbeidstakere har oppdaget de mange fordelene med hjemmekontor.

Selv om han mener at en økt bruk av hjemmekontor er en positiv utvikling, tror han ikke at det vil erstatte behovet for fysisk oppmøte.

- Å møtes på kontoret mener jeg er helt nødvendig for å bevare den gode dynamikken mellom de ansatte og for å opprettholde kreativiteten i selskapet, sier Landkreditt-stydelederen.

Nøkkelen forklarer han at derfor ligger i kombinasjonen av de to arbeidsmåtene.

- Jeg er sikker på at en hybridmodell er den beste måten å møte alles behov. Man sikrer en bedre balanse mellom jobb og fritid, og dette tror jeg på sikt vil lede til økt trivsel, sier Torp.

De ansatte trives

Hans Jørgen Torp, sønnen til styrelederen, representerer en av mange nordmenn som er satt på hjemmekontor.

Han jobber med å lage digitale løsninger for et Oslo-basert selskap, noe som har betydd mange timer med videomøter fra kjøkkenbordet.

- Vi har kommet såpass langt teknologisk, at å være stasjonert hjemme ikke er et problem, sier utvikleren.

Han kan fortelle at selskapet han jobber i sørger for at han har alt han trenger til å kunne levere optimalt selv om han jobber hjemmefra.

Hjemme: Det har blitt mange timer på hjemmekontor de siste månedene.

- Jeg liker fleksibiliteten hjemmekontor gir meg. Det er behagelig å kunne bestemme over sin egen hverdag i større grad enn tidligere, sier utvikleren.

Undersøkelser gjort av blant annet Boston Consolting Group indikerer at arbeidstakere trives på hjemmekontor, og at mange ønsker å fortsette denne praksisen.

Samtidig forteller Torp om et savn av det sosiale, og at man i lengden mister motivasjonen.

- Problemet er ikke hjemmekontor, problemet er at det er bare hjemmekontor.

Håpet hans er dermed at vi tar med oss det vi har lært gjennom pandemien også inn i fremtiden.

- Fleksibiliteten hjemmekontor gir, kombinert med det sosiale man får gjennom å dra på kontoret, tror jeg vil være den ultimate løsningen, avslutter Torp.

Powered by Labrador CMS