DANS FOR ALLE: Sommerkursene er for unge i ulike aldersgrupper.
DANS FOR ALLE: Sommerkursene er for unge i ulike aldersgrupper.

Dans er for alle: –Vil utvikle barnas eget kunstneriske utrykk

Ida Frøymyr Borgen (33) og Ingeborg Bjerke Styve (30) er en del av Rom for dans UNG, og veileder barn og unge i læren om å uttrykke seg – gjennom dansen.

Publisert
VELKOMMEN: Ida og Ingeborg er klare for å ta i mot de påmeldte i sommer.
VELKOMMEN: Ida og Ingeborg er klare for å ta i mot de påmeldte i sommer.

Rom for dans holder til på Rodeløkka i Oslo, hvor de har vært i femten år. Borgen og Styve har vært en del av teamet i rundt 1 år, og er nå ansvarlig for kveldskursene og sommerkursene. De ser frem til en sommer hvor de kan videreutvikle unge talenter. Jentene skal i tre uker kurse ulike aldersgruppe i dansekunst og bevegelse.

– Vi gleder oss til å kurse ungene i det vi liker best, og håper dette blir en tradisjon som folk flokker til, sier Borgen.

Utviklingen av unge kunstnere

– Vi fokuserer på å utvikle unge kunstnere, sier Styve.

Derfor er sommerkursene noe de legger mye arbeid i. Det ene danserommet de har er rigget til med scenelys i taket, slik at rommet utnytter sitt fulle potensiale og ungene får kjenne på show-følelsen.

– Vi vil at de skal ha det gøy med dansen! Både individuelt og som et fellesskap. På denne måten kan vi utvikle barnas eget kunstneriske uttrykk, fortsetter veilederen.

MORRO I PARKEN: Det blir ofte turer til parken i finværet.
MORRO I PARKEN: Det blir ofte turer til parken i finværet.

I tillegg skal det være sosialt for de påmeldte. Når det er fint vær drar de til parken i pausene for å gjøre noe hyggelig sammen, samtidig som det skaper tillit i gruppa.

Det er også viktig at barna og ungdommen jobber med seg selv, og stadig utvikler sin identitet.

– Vi vil sette spørsmålstegn og få de til å utfordre kulturen, så de kan skape egne rammer for kunsten sin. Slik kan kunstnere møtes og utvikle prosjektene sine. Dette mener de også at de har fått til, sier de med et smil.

Sommerkurs for alle

Rom for dans UNG har en treårig støtteavtale med sparebankstiftelsen, og det er her de får midlene sine fra. Likevel kommer årets sommerkurs utenom dette. Derfor har de søkt og fått støtte fra Oslo kommune, slik at så mange som mulig kan delta på sommerkursene.

De hadde veldig mye interesse for sommerkursene i fjor, og de håper at interessen er like stor i år. Med tanke på korona-restriksjoner blir det dessverre vanskeligere med gjennomføringen, og det settes naturligvis begrensninger. Dette merker de på årets påmelding.

– Det var veldig mange som meldte seg på helt til slutt i fjor. Så vi håper at det samme skjer i år, sier Styve.

De vil ha med flest mulig barn og unge fra Grünerløkka, men kursene er så klart for alle. Det skal være et fristed, hvor unge skal ha mulighet til å utrykke seg selv.

Powered by Labrador CMS