FULL SVING: Salim Langhzaoui slår inn hjørnespark

Som et Lyn inn i neste runde

Lyn tok den korte t-baneturen mot Holmenkollen på onsdag, der det hardtsatsende 4.divisjonslaget Heming hadde invitert til cupfest på eget kunstgress.

Publisert

Lyn tok den korte t-baneturen mot Holmenkollen på onsdag, der det hardtsatsende 4.divisjonslaget Heming hadde invitert til cupfest på eget kunstgress.

Selv etter en middels start på sesongen i Obosligaen, med kun ett poeng på de to første kampene, valgte Jan Halvor Halvorsen å stille et reservepreget lag. Dette skulle vise seg å være en god idé fra den rutinerte treneren, da det aldri var noe tvil om hvem som skulle sikre avansement i denne kampen.

– Det var en veldig god prestasjon. De hadde ikke en eneste målsjanse, og vi kontrollerte kampen fra begynnelse til slutt, sa Halvorsen like etter dommeren blåste i fløyta for siste gang.

Etter 90 minutter på Hemingbanen gikk Lyn seirende ut med sifrene 2-0.

God kontroll

Som forventet tok oboslaget kontrollen fra start av. Intens motvind gjorde det vanskelig for Heming å flytte ballen og laget nærmere Lyn sitt mål, og dermed ble hjemmelaget spilt svært lave.

På en dødball etter 16 minutter, fikk en følgefeil inn i feltet fatale konsekvenser for de hvitkledde fra Heming, og Malvin Ingebrigtsen kom seg fri. Han satte ballen enkelt inn i målet bak en sjanseløs Fredrik Arnhjell.

Kort tid senere kontret gjestene fra Kringsjå, og ballen endte opp hos Adrian Berntsen. En fin volley fra den rutinerte midtbanespilleren ble satt klistret ned i hjørnet, og stillingen var 2-0.

Lyn tok foten av gasspedalen, og lyktes med å kontrollere resultatet inn til pause. Heming kom på noen farlige besøk, men de ordentlig store sjansene uteble.

Rødt kort ødela

Lyn var storfornøyd med den første omgangen, mens Heming gjerne skulle ønsket et annet utgangspunkt foran de siste 45. 

Et rødt kort til Jens Cato Rosenlund, allerede to minutter inn i den andre omgangen, ble ødeleggende for spenningen i kampen.

Henrik Lehne Olsen, tidligere Lyn-spiller og nåværende Heming-kaptein, var klar i sin tale på hva som avgjorde kampen.

– Vi kom jo ut fra pausen med litt troa på at vi kunne klare noe, men det røde drepte oss litt. Vi sank sammen, og det ble vanskelig etter det, innrømmer Lehne Olsen.

Mats Roald, angrepsspiller på Heming, delte også denne tanken, og beskriver kampen som frustrerende.

– I pausen er alle enige om at vi har mulighet til å få med oss et resultat, og vi går ut til 2. omgang med tro på det. Da er det selvfølgelig synd med det røde kortet som ødelegger mulighetene våre. Det var en frustrerende kamp, sier Roald på tekstmelding til Oslonytt. 

LIV I BORTESEKSJONEN: Bastionen på plass for å støtte Lyn.

Roser keeperen

I den andre omgangen hadde Lyn flere sjanser til å øke ledelsen, men en solid Fredrik Arnhjell i Heming-buret stoppet alle forsøkene.

– Jeg må jo gi ros til keeperen til Heming. Vi hadde masse sjanser i andre omgang, men han hadde noen fantastiske redninger, sa Lyn-trener Halvorsen like etter kampslutt.

Heming-kapteinen var også full av lovord om sin burvokter.

– Fredrik er veldig god, og har har vært god i hele år, så han kommer til å bli viktig for oss. Han er jo bare unge gutten, så han har jeg troen på. 

Spennende uke

Nå venter en spennende uke for Lyn-gutta, med fullt fokus på Obosligaen.

Halvorsen innrømmer at de har fått et vanskelig kampprogram i starten, men er likevel fornøyd med hvordan de klarte å skaffe et poeng mot Kongsvinger i forrige serierunde. 

Nå kommer det enda tøffere kamper på rekke og rad.

– De neste kampene mot Aalesund og Vålerenga, som nettopp rykket ned, blir spennende. På papiret er det ganske vanskelige kamper, men vi gleder oss.

Kampen mot Aalesund spilles på bortebane, og 20. april spilles osloderbyet mellom Lyn og Vålerenga foran et utsolgt Ullevål-publikum. 

Powered by Labrador CMS