Joar Amblie (21) stortrives på Grunerløkka

Industri og arbeiderklasse til trendy og populært

Boligmarkedet på Grünerløkka har nådd nye høyder, og prisene stiger til nivåer som gir både jubel og bekymringer.

Publisert

Joar Amblie (21), har hele livet bodd på Grünerløkka. Når han valgte å flytte hjemmefra, ble han fortsatt boende på Grünerløkka og trives med det. Amblie forteller at han trives svært godt på Grünerløkka, med alle de ulike tilbudene som skjer rundt. 

 Populært område

 – Det er alt i fra kafeer, butikker og kultur. Å mye man kan se og oppleve, smiler han. 

Videre forteller han at faren hans kjøpte leilighet på Grünerløkka, når han ble født. Da var den ikke sånn kjempedyr, men nå er den sikkert gått mye opp i pris.

 – Det er jo kjempepopulært å bo på Grünerløkka. Det er jo veldig sentralt og populært, sier han. 

 I full vekst 

Aktiv Grunerløkka er et eiendomsmegler firma som ligger midt på Grunerløkka.

Anne Ovesen er finansrådgiver og megleransvarlig for axept finans. Hun mener at Grünerløkka har gjennomgått en bemerkelsesverdig transformasjon, fra et industrielt arbeiderklasseområde til et pulserende og ettertraktet nabolag. 

 – Grünerløkka er et område som tidligere har vært preget av industri og arbeiderklasse, og hadde et litt rufsete omdømme, sier hun. 

Ovesen forteller videre at etterspørselen etter boliger nært sentrum, ble et sentralt tema rundt 80-tallet en gang. For grunnet tilflytting og befolkningsvekst og da begynte eiendomsutviklere, og andre å se på mulighetene for en større utbygging. Ikke minst renovering av eksiterende bygg. 

Nå har markedet steget, med høye renter og det som til dels har vært usikre tider for de som selger bolig, har det blitt lavere antall boliger i markedet og lengre omløpshastighet, sier Ovesen bestemt. 

MANO, som må stenge midleritidig

 – Nå som vi ser en stabilisering i renten, kommer det flere boliger ut i markedet, da de som tidligere «satt på gjerdet» i påvente av kjøp eller salg nå har bestemt seg, sier Ovesen.

Til tross for dette, er det veldig viktig å sette seg inn i hva boligene koster, ikke bare prisen, men felleskostnader og eventuelle kostander som er forventet fram i tid, bemerker hun. 

 – Vi ser et generelt etterslep på markedet med ca 3 mnd. etter rentebeslutning, før man ser den reelle effekten av hevingen/senkningen. På grunn av dette, og den generelle situasjonen, tror vi nok prisene vil øke noe videre etter en stabilisering, i takt med at renten har stabilisert seg noenlunde, legger hun til. 

Powered by Labrador CMS