Norges første gratis dyreklinikk: - Du er hjertelig velkommen til oss

Foto av Caroline Holtet sammen med hund. Foto: Marcel Lelienhof.

Norges første gratis dyreklinikk: - Du er hjertelig velkommen til oss

Dyrebeskyttelsen Norge skal starte en dyreklinikk for dyr av eiere, som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling.

Publisert

Dyrebeskyttelsen Norge sin klinikk skal være et tilbud til de dyrene som faller utenfor det kommersielle veterinærtilbudet som finnes i byen i dag, og man kan gjerne kalle det et slags Frelsesarmeen eller Blå Kors for dyr.

Gratis klinikk

Nå åpnes Norges første gratis dyreklinikk som får navnet Lisaklinikken. Klinikken skal bestå av både butikk hvor kunden kan få mat, og utstyr til dyret sitt, men også en medisinsk behandling.

–Mennesker som ikke kan betale for vanlig kommersiell veterinærbehandling, kan komme og få stelt dyrene sine hos dyrlegen, sier veterinær Caroline Holtet.

I dag finnes det ingen gratis tilbud for mennesker som har kjæledyr som burde fått hjelp hos legen, men på Lisaklinikken skal alle dyr som ikke får kommet seg til legen, få gratis hjelp.

Veterinæren forteller at dersom dyret ditt ikke får hjelp hos dyrlegen fordi du ikke har mulighet til å betale, så er du hjertelig velkommen inn til oss.

Caroline sammen med en kunde. Foto: privat

Grønne midler

–Vi valgte å plassere det på Grünerløkka fordi område rundt legevakten, er et område hvor disse dyreeierne er kjent med å få hjelp til andre ting, sier veterinæren.

Sammen med Blå Kors og legevakten, vil også Lisaklinikken ligge lett tilgjengelig for rusmisbrukere, og dem som ikke alltid har penger nok til veterinær hjelp.

Rusmisbrukere blir ofte trukket frem som et eksempel på mennesker som ikke bør ha dyr, men etter veterinærenes erfaring tilsier dette at de gjerne har det, og de vet at disse dyrene ofte ikke får den medisinske hjelpen de har behov for.

–Dyrebeskyttelsen har hovedkontor i Øvregate på Grünerløkka, så det blir lett for oss å gå mellom klinikken og kontoret. Vi har derfor også søkt en del frivillige og grønne midler fra bydel Grünerløkka, sier Holtet.

Videre forteller Holtet at Lisaklinikken er en klinikk basert på frivillighet, og alle faste kostnader vil bli dekket av dyrebeskyttelsen Norge, av penger vi får donert.

–Det vil ikke bli noen kommersiell omsetning, så den bil bli drevet av frivillighet og donasjoner, sier veterinæren.

logo fra dyrebeskyttelsen norge.

Motivasjon og engasjement

Holtets engasjement begynte da hun flere gangen ble nødt til å sende skadet dyr hjem fra klinikken, da kunden ikke hadde mulighet til å betale.

–Alle dyr bør har krav på lege hjelp. Det er motivasjonen for å kunne jobbe i Dyrebeskyttelsen, og åpne Norges første gratis dyreklinikk, forteller Holtet.

Holtet forteller at som veterinær så er man pliktig til å ty til nødhjelp. Dersom noen kommer med et skadet eller sykt dyr, så har veterinæren plikt til å hjelpe. Dette vil si ved en enkel behandling noe som ofte betyr avliving.

–Hvis en hund kommer inn med øreverk eller potekutt, så er ikke dette vanligvis avlivingsgrunn, sier Holtet.

Dette er en av flere grunner til at Lisaklinikken ble et faktum, da det ikke skal være nødvendig for å avlive, men heller gi en behandling for skaden.

Powered by Labrador CMS