MOVE THAT BUS: A-lagstrener Danilo Henriquez (35) er blant de som gleder seg mest til anlegget står ferdig.

Ny flerbrukshall på Dælenenga

Etter lang ventetid og uforutsette utfordringer ser Grüner Fotballklubb endelig frem til å få sitt nye klubbhus og idrettshall på plass.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er skuffet for at det tok lengre tid, men nå gleder vi oss til å få et nytt bygg, sier Torgny Hasås, Grüners representant i byggeprosjektet.

Klubben har vært uten klubbhus siden høsten 2021, de må smøre seg med litt mer tålmodighet ettersom bygget ikke er ferdigstilt før høsten 2025

Hallen vil øke aktivitetstilbudet i bydelen. På dagtid vil den bli brukt av skolene i nærheten. Hasås legger ikke skjul på at han ønsker at klubben skal begynne seg av hallen så mye som mulig på kveldstid.

–  Det har ikke vært en hall her tidligere, så dette vil uten tvil øke aktivitetstilbudet. Vi har dessverre ikke et håndballag til å fylle hallen enda. Det ønsker vi å få på plass for å få lokalaktivitet i bygget, legger Hasås til.

Fullskala idrettshall

LANGT FRA: Anlegget som skulle stått klart nå, er fremdeles to år unna.

Bygget, som skulle vært i bruk nå, skal stå klart høsten 2025. Anlegget skal brukes til ulike aktiviteter og idretter, og skal romme arealer for kampidrett, samt klubbhus-miljø for fotballen med eget garderobeanlegg i tillegg får hallen styrketreningsrom, kontorer og møterom, skriver Grüner Fotball på sine hjemmesider.

Anthony Mena er sportslig leder, miljøarbeider og Danilo Henriquez som er herrelagstrener hos Grüner. De forteller at fotballen gleder seg til å ta i bruk det nye klubbhuset.

– Vi gleder oss masse til å flytte inn. Samtidig er vi spente på hvor mye plass det er til oss. Jeg vet at driftsansvarlig, Walter, er veldig lei av brakkene, sier de.

Større problemer enn beregnet

Kommunikasjonsansvarlig i Oslobygg, Ingunn Olsen, bekrefter at idrettsanlegget koster 561 millioner kroner. Hun legger ikke skjul på at de har møtt på større problemer enn beregnet. 

– Problemene knyttet seg til høyere grunnvannstand og økt jordtrykk enn tidligere vurdert. Samtidig var det kvikkleire i grunnen. For å løse utfordringene og sikre arbeider, måtte vi gjennomføre mer tidskrevende arbeid med stabilisering og lagvis utgraving av massene, sier Olsen.

Bygger grønt

Oslobygg har gått langt for å gjøre byggeprosessen så klimavennlig som mulig. Ifølge Oslo kommune er hele byggeplassen fossil-fri. 

Dette har de klart ved å bruke utslippsfrie anleggsmaskiner. Betong fra det gamle klubbhuset skal også gjenbrukes som underlag for anleggsveier og fyllmasse rundt det nye bygget. 

Det skal også installeres solceller på taket til det topp-moderne idrettsanlegget, noe som står i stil til bydelens rykte.

Powered by Labrador CMS