SMERTE: Ane Aspeslåen Dybvadskog kjenner ikke noe særlig smerte av nålene.FOTO: Julie Nicolaisen Amlien
SMERTE: Ane Aspeslåen Dybvadskog kjenner ikke noe særlig smerte av nålene.
FOTO: Julie Nicolaisen Amlien

#Tatovering

Lukten av eple og kanel strømmer gjennom tatoveringsstudioet som er blitt pyntet til jul. Lyden av tatoveringsmaskinen minner om en barbermaskin. Det viser seg at flere velger å tatovere seg, trolig på grunn av enklere tilgang på sosiale medier.

Publisert

De siste årene har tatoveringsstudiene merket større pågang av folk som vil tatoveres, og mindre stigmatisering. Flere av de profilerte tatoveringsartistene mener sosiale medier har vært med på denne økningen. En av dem er Hilde Moen Nøkleby, som går under artistnavnet Lille Hilde. Hun jobber som tatovør på The Amber Tattoo i Oslo.

Et nytt fenomen

Nøkleby forteller at etter artister som Rihanna eller skuespillere som Angelina Jolie tatoverer seg og bildene havner på sosiale medier, skyter etterspørselen i været. Hun har jobbet som tatovør siden 2009, og mener dette er et nytt fenomen.

– Etter at kjendiser begynte å tatovere seg og tilgangen på sosiale medier ble enklere, har vi merket en økning blant folk som ønsker å tatovere seg, sier hun.

Hun mener det er en god blanding av hva folk ønsker å tatovere. Svært mange tar tatoveringer som viser tilhørighet eller av personlige grunner. Kjæledyr og ting fra barndommen er veldig vanlig. Men mange kommer for å tatovere det samme som kjendisene.

Inspirert av far

– Jeg var 14 år første gangen jeg tok en tatovering, sier Ane Aspeslåen Dybvadskog, som nå har store deler av kroppen dekket av tatoveringer.

Ane Aspeslåen Dybvadskog er i dag 21 år gammel. På armene hennes kan man se alt fra blomster og dyr til tekster.

– Først og fremst ble jeg inspirert av faren min som er tidligere tatovør, sier hun.

FARGERIK: Hilde Moen Nøkleby studerte grafisk design før hun startet som tatovør.FOTO: Julie Nicolaisen Amlien
FARGERIK: Hilde Moen Nøkleby studerte grafisk design før hun startet som tatovør.
FOTO: Julie Nicolaisen Amlien

Dybvadskog viser frem sine tatoveringer, og forteller hvilken betydning de forskjellige har. Noen er til minne om familie- medlemmer, andre for ting hun forbinder med barndomsminner. Mens noen av dem kun fordi hun likte designet.

– Jeg ser på det som et bilde du henger opp på veggen. Det er et et kunstverk, forteller Dybvadskog

Powered by Labrador CMS