Studiene i Skottland ble ikke helt som forventet

Fredrik Bang (21) fra Sundvollen har studert i Skottland i ett og et halvt år, men har ikke før nå fått oppleve studenttilværelsen.

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Bang studerer økonomi og administrasjon ved «University of Edinburgh», Skottland. Da Fredrik reiste ned for å starte sitt første år var han spent og gledet seg til de nye utfordringene han sto ovenfor. Et nytt sted, nye folk og kultur, og et annet språk enn norsk skulle prege hverdagen.

–Jeg liker meg i Skottland

Fredrik Bang

–Jeg ønsket å studere på engelsk, men det var tilfeldig at det ble Skottland, sier Fredrik.

Da han ankom Edinburgh skulle han bli kjent med de nye klassekameratene, men pandemien kom i veien. Sommeren hadde hatt få smittetilfeller i både hjemland og utland, men smitten blusset opp igjen og tiltakene ble strengere. Fredrik forteller om tilværelsen under «lockdown» i Skottland.

–Jeg satt egentlig bare i hybelen min og kunne ikke være veldig sosial.

Med den amputerte studenttilværelsen valgte Fredrik å reise hjem til Norge. Forelesningene foregikk over nettet og skolearbeidet kunne gjøres digitalt. Nesten hele det første skoleåret i Skottland ble gjennomført i Norge.

Fredrik Bang studerer i Skottland
Fredrik Bang studerer i Skottland

–Det er på en måte deilig med hjemmeskole, men man går glipp av studentlivet, forteller Fredrik.

Det andre skoleåret skulle vise seg å bli bedre. Fredrik bor nå med 4 andre, 3 briter og en spanjol. Fredrik sier at han kommer godt overens med sine romkamerater og klassekameratene er hyggelige. Studentene var ivrige etter å bli kjent og gjøre ting sammen. Den skotske byen rommer også en del nordmenn, og deres forening «ANSA» er flinke til å finne på ulike sosiale tilstelninger.

­­–Andre året ble som en ny start for oss, sier Fredrik.

Fredrik foreller også om sine planer om et utvekslingsår til København. Lysten etter å dra ut på eventyr og besøke nye steder er der fremdeles og det vil ikke være like krevende å reise mellom Norge og Danmark.

–Det kan være krevende å reise mellom Storbritannia og Norge, på grunn av «brexit» og covid, forteller Fredrik.

Hans håp er derfor å ta mastergraden i den danske hovedstaden.

Powered by Labrador CMS