Tyverier ved studentboligene

Beboere ved studentboligene på St. Hanshaugen er ikke fremmed for tyveri

Studentbyen: - Lavterskel for å stjele

Beboere ved St. Hanshaugen studentby fortviler etter at eiendeler tilsynelatende bare forsvinner.

Publisert

- Her har vi et åpenbart problem, forteller beboer Markus Nyhus til Oslonytt.

Det var sent i august 2022. Nyhus gledet seg til å reise på utveksling. Ettersom han bodde høyt oppe i boligen bar han flyttegodset sitt ned eske for eske. De ble alle plassert ved utgangsdøren. Når han kom ned med siste eske oppdaget han at de andre manglet.

- Det var veldig merkelig, eskene lå bak låste dører og var ikke akkurat lette.

Ikke noe nytt

Markus Nyhus er for tiden på utveksling. Han irriterer seg enda over tyveriet for noen måneder siden.

Nyhus hadde vært borte i et drøyt kvarter. På den korte tiden hadde noen stjålet to av eskene hans. To var fylt med klær, mens den andre med dyrt friluftsutstyr.

Nyhus er dessverre ikke den eneste studenten som har opplevd tyveri ved studentboligene. Det har vært tilfeller hvor gjenstander har forsvunnet fra innsiden av boden til studenter. Senere ble gjenstandene funnet i heisen.

Nyhus tror at flere tilfeller kan skyldes på at «tyvene» tror gjenstandene gis bort. Likevel har det vært så mange varslinger at det ikke lenger skal være mulig å ta feil, på hva som gis bort og hva som ikke.

- Nå har det nådd et punkt hvor det ikke kan være annet enn bevist tyveri.

Vurderer hele tiden nye tiltak

Elin Øvstebø Birketvedt, boligdirektør i SiO, forteller at de hele tiden jobber med å sikre studentbyen så godt som mulig.

SiO har innført flere tiltak for å sikre beboerne og eiendelene deres. For å komme inn i boligen må man gjennom elektroniske kodelåser. Det også installert kameraer ved de ulike inngangene, forklarer Birketvedt.

Selv tror hun at i enkelte av tilfellene, kan det være vaktmesteren som har skylda. Det kan rett og slett være at han rydder gangene for å ha god brannsikkerhet, forteller hun.

Videre forteller hun at de ønsker at studentene sier i fra når de opplever tyveri.

- Det er viktig for oss å tilby en så sikker studentby som mulig. Derfor er det viktig at vi får beskjed om tyveri slik at vi kan vurdere tiltak.

Nyhus mener derimot at om vaktmesteren hadde tatt tingene, ville man å ha funnet de i hittegodset, og ikke i heisen.

Lite ansvarsfølelse

Jonas Nordgarden og William Skaar, som begge bor i studentbyen, synes det er dumt at tyveri skjer

Ved studentbyen bor beboerne tilsynelatende anonymt. Nyhus mener det er lite fellesskapsfølelse blant studentene, noe som resulterer i lite ansvarsfølelse.

- Det virker som om det har blitt lavterskel for å stjele. Jeg føler meg ikke utrygg, men synes det er veldig underlig at ting bare forsvinner.

Birketvedt forteller at hun oppfordrer til å ikke slippe fremmede inn i bygget. Hun oppfordrer også at en unngår å oppbevare verdisaker utenfor boligen sin.

- Vi må finne den rette balansen mellom sikkerhet og åpenhet, forteller Birketvedt.

Powered by Labrador CMS