Foto: Ivar Grøtta

Svette og øl - løpeklubben på Bislett

Løpeklubben blåser liv i følelsen av fotballgarderoben, med fokus på samtaler, fest og de morsomme delene med løping – mer enn å faktisk løpe fort.

Publisert Sist oppdatert

Bislett running club (BRC) ble etablert etter et initiativ fra barndomskompisene Arash, Sony, Jon og Sondre, bedre kjent som DopFrank og Presten. Visjonen var å skape et lavterskeltilbud for de som ønsker være sosial, trene, samt drikke.

-Gutta hadde begynt å løpe litt, og jeg likte tanken på den sosiale biten. Dermed lagde vi en sosial løpearena, hvor vi blander cocktailen trening med drikking, sier èn av lederne for klubben, Arash Safartabar.

Like før pandemien slo til var løpeklubben et faktum, men nedstenginger og restriksjoner satt ingen kjepper i hjulene for vennegjengen. -Under pandemien løp vi ute, men det ble dessverre lite av barlivet. Vårt kreative innhold på våre kanaler gjorde at løpeklubben var i vekst, selv under pandemien, sier Safartabar.

Svetteringer og utepils

En gang i uken møtes BRC på Bislett for å ta fatt på de fire rundene de er satt til å løpe. Etter endte runder vender løpeklubben nesen mot nærmeste bar. Der deltakerne vanligvis sitter til langt ut på natt, mens svetten renner.

BRC driftes til daglig av flere musikere. Under arbeidet av musikkproduksjonen er løpeklubben det nødvendige pustet i bakken for å la den kreative floraen få utfolde seg, i gode venners lag med løping, øl, musikk og sosialsamferdsel.

Foto: Ivar Grøtta/Dj mikser låter foran slitne øltørste løpere.

Den kreative vennegjengen består av en ingeniør, en designer og musikere. De har skapt en stor følgerbase på sin Instagramside, hvor de også selger merch til sine følgere. -Folk liker følelsen av tilhørighet og ønsker det, derfor lagde vi merch. Det selger godt, vi har vært utsolgt etter hvert slipp, sier Safartabar.


-En savnet løpskultur

Ideen om Bislett running club kom etter en manglende kultur for lavterskeltilbud innad i løpsmiljøet, ettersom Oslo har vært dominert av seriøse løpeklubber. Tilbudet til BRC har tydelig gitt mersmak, noe som vises på antall deltakere.

-På vinteren er det rundt 20-30 personer som møter opp, mens på sommeren kan vi være oppimot 80, sier Safartabar.

Ved hjelp av initiativrike koordinatorer og kreative ledere har BRC på tre år vokst seg til å bli en betydelig stemme i Oslos løpsmiljø og er nå St Hanshaugen sin største løpeklubb.


Powered by Labrador CMS