
Vil ha flere kvinner i jobben
Hurtigmatindustrien i Oslo har i mange år vært preget av en svært skjev kjønnsfordeling hos de ansatte. Det vil Bislett Kebab House på Pilestredet ha en slutt på.
Mange ulike hurtigmatbutikker, især kebabsjapper, har i lang tid i hovedsak nesten kun hatt mannlige ansatte. Det reagerer Bislett Kebab House-ansatte, Blea på.
- Jeg synes det er synd. Jeg tror mange kvinner, spesielt med innvandrerbakgrunn som meg selv, tror at denne yrkesgruppen er vanskelig å komme seg inn i som kvinne, og velger derfor andre type jobber, tror hun.
Blea har vært ansatt i to år og trives godt, spesielt nå på vinterstid.
- Jeg liker jobben godt, spesielt nå for tiden når det er kaldt ute. Jeg er glad jeg slipper å jobbe utendørs. Her inne er det varmt og godt. Jeg ville anbefalt jobben til andre kvinner, sier Blea.
Positiv utvikling
Blea har lagt merke til den skjeve kjønnsfordelingen hos ansatte i andre kebab- og hurtigmatsbutikker, men tror den store mannsdominansen jevner seg ut.
- Her hos oss har vi omtrent halvparten kvinner og menn, og jeg tror den trenden vil spre seg til andre hurtigmatbutikker. Jeg ser for eksempel flere kvinner nå i dag enn jeg gjorde for to år siden, påpeker Blea.
Også kundene setter pris på større mangfold hos de ansatte. Kasper (19) er en ivrig kebabentusiast og liker godt å se flere kvinner i hurtigmatindustrien.
- Jeg har faktisk tenkt på at det før, at det nesten bare er menn som jobber på kebabsjappene. Det høres rart ut, men det er kult å få kebab fra en kvinne. Det skjer for sjeldent, sier han.