God stemning på jobb.

Vil ha flere kvinner i jobben

Hurtigmatindustrien i Oslo har i mange år vært preget av en svært skjev kjønnsfordeling hos de ansatte. Det vil Bislett Kebab House på Pilestredet ha en slutt på.

Publisert Sist oppdatert

Mange ulike hurtigmatbutikker, især kebabsjapper, har i lang tid i hovedsak nesten kun hatt mannlige ansatte. Det reagerer Bislett Kebab House-ansatte, Blea på.

- Jeg synes det er synd. Jeg tror mange kvinner, spesielt med innvandrerbakgrunn som meg selv, tror at denne yrkesgruppen er vanskelig å komme seg inn i som kvinne, og velger derfor andre type jobber, tror hun.

Blea har vært ansatt i to år og trives godt, spesielt nå på vinterstid.

- Jeg liker jobben godt, spesielt nå for tiden når det er kaldt ute. Jeg er glad jeg slipper å jobbe utendørs. Her inne er det varmt og godt. Jeg ville anbefalt jobben til andre kvinner, sier Blea.

Positiv utvikling

Blea har lagt merke til den skjeve kjønnsfordelingen hos ansatte i andre kebab- og hurtigmatsbutikker, men tror den store mannsdominansen jevner seg ut.

- Her hos oss har vi omtrent halvparten kvinner og menn, og jeg tror den trenden vil spre seg til andre hurtigmatbutikker. Jeg ser for eksempel flere kvinner nå i dag enn jeg gjorde for to år siden, påpeker Blea.

Også kundene setter pris på større mangfold hos de ansatte. Kasper (19) er en ivrig kebabentusiast og liker godt å se flere kvinner i hurtigmatindustrien.

- Jeg har faktisk tenkt på at det før, at det nesten bare er menn som jobber på kebabsjappene. Det høres rart ut, men det er kult å få kebab fra en kvinne. Det skjer for sjeldent, sier han.

Powered by Labrador CMS