NY TRENINGSKAMP: Lyn slo Notodden 2-1 på Kringsjå.

Solid gjennomkjøring for Lyn

Lyn tok i mot Notodden til treningskamp, og vant knepent. Hovedtrener Halvorsen var likevel fornøyd.

Publisert

Årets andre treningskamp sto for tur for Lyn, da Notodden kom på besøk til Kringsjå lørdag ettermiddag.

Jan Halvor Halvorsen, hovedtrener for Lyn, var fornøyd til tross for en tam førsteomgang.

– Sånn som mot Strømmen sist, så tar vi totalt over i 2. omgang, og vi har vel også fem eller seks 100%-sjanser, sier Halvorsen til Haugenbladet like etter kampslutt.

Til tross for surt og kaldt februarvær, var det mange fremmøtte som kom for å se laget fra Oslo vest. Publikum fikk se et Lyn-lag som styrte det aller meste ut på kunstgresset, og de kunne gå fornøyde hjem etter seier 2-1.

Tam start

Kampen startet nokså jevnt, med lite sjanser til noen av lagene. Notodden, som stilte med et nykomponert lag, hang godt med mot laget fra divisjonen over.

Mathias Johansen (Nr. 10) satte inn dagens første scoring. Her i aksjon under andre omgang.

Etter 35 minutter skulle likevel Lyn få hull på byllen. En god corner ble slått inn i feltet, og Mathias Johansen styrte ballen inn til 1-0.

Flere på tribunen trakk fram Daniel Schneider som en av lyspunktene fra omgangen, og unggutten selv var fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg synes jeg gjør en solid match, og selv om laget var litt under pari i første omgang så synes jeg vi hever oss stort i andre omgang, sier Schneider.

Midtstopperen har denne uka signert ny kontrakt for Lyn, og avsluttet dermed det som allerede var en fin uke med en sterk prestasjon på banen.

– Jeg er stolt og glad for å ha signert, og få tre nye år i Lyn. Det blir kjempespennede å ta steget opp i Obosligaen, avslutter Schneider.

God kontroll

Det var et helt annet Lyn-lag som kom ut til 2. omgang. Til tross for flere store sjanser til hjemmelaget, var det de besøkende fra Notodden som skulle utligne. Scoringen kom ut av ingenting da en uheldig Salim Laghzaoui spilte bortelaget sin angriper Sissoko alene mot keeper. Sissoko gjorde ingen feil, og satte inn 1-1.

Hovedtrener Halvorsen ble ikke stresset av den grunn, og like før slutt fikk han se guttene sine gjennomføre nok en god dødball som ledet til scoring. Jonas Skulstad, prøvespiller fra danske Aalborg, stanget inn vinnermålet.

– Jeg syns vi har god kontroll, og vi skaper masse sjanser som vi ikke scorer på, men poenget er at vi kommer til alle disse sjansene. De kommer nok til å sitte etter hvert, avslutter en blid Halvorsen.