Kaos: Livet går opp og ned. I mellomtiden handler det om å gjøre sitt beste.

Musikken ble den beste terapi

Hun er bare 17 år gammel, men allerede har Elena Sofia Eriksen et helt team bak seg. For mange vil hun virke mer enn kvalifisert til å kalle seg artist.

Publisert Sist oppdatert

På Grünerløkka, der solen står høyt på himmelen og vårvinden sakte suser gjennom hovedstadens gater, skjer det magiske ting bak en diskret kjellerdør i Hesselbergs gate 8. Her, i et velorganisert studio, skaper Elena det hun elsker aller mest, musikk, sammen med sitt dedikerte team, bestående av produsenter, musikere og hennes plateselskap, Dive Deep Records.

Atmosfæren føles trygg, og det er tydelig at de alle koser seg på jobb. Ved miksepulten sitter en av produsentene, Jonas, og setter sammen nye melodier. Han er tydelig på hva han mener om prosjektet:

- Elena har et unikt talent og en sterk lidenskap for musikk. Det handler om å prøve og feile, og så prøve igjen. Alt er lov, og det hjelper at vi er flere her. Da får vi perspektiv, sier produsent Jonas Nordhøy Kristensen.

Dagens arbeid er å omgjøre melodien på en av hennes mange sanger, samt gå gjennom planene for hennes neste konsert. Elena sitter fornøyd i sofaen. De drodler på flere ideer samtidig, og det går aldri tomt for de kreative ideene i gruppen. At noe da fungerer, er ingen overraskelse.

- At alle disse flinke folkene vil jobbe med meg er bare så stas, sier Elena. Hun føler seg trygg i gjengen.

- Det er trygge rammer vi prøver å skape. Hyggelig å høre at det er noe vi klarer, legger Simen Michelet Elgsås (Dive Deep Records) til.

Samme mål, men ulike roller

Ung, men ikke uerfaren

Øynene er rettet mot målet

- Jeg hadde drevet mye med teater og musikal, og etter hvert begynte jeg å skrive. Det er på mange måter en nødvendighet at jeg skriver ut tankene mine. Ellers kan det bli for mye kaos i hodet, forteller Elena.

Kaoset ble etter noen år for stort, og livet ble en hardere realitet enn ønsket. I 10. klasse møtte hun veggen og begynte i terapi for å finne ut av den vanskelige tiden. Låtskriving ble en stor del av egen-terapien, og hun er ikke i tvil om hvem som har hjulpet henne mest med musikken og de harde periodene.

- Pappa har vært utrolig viktig. Jeg er veldig opptatt av at pappa skal like det jeg skaper, samtidig har jeg opp igjennom ønsket å være litt i opposisjon, sier hun og ler.

Hun går fortsatt på videregående, men har allerede et trygt og godt team i ryggen. Det setter hun stor pris på.

- At jeg har fått drive med dette på et såpass profesjonelt nivå, samtidig som jeg kan leve et vanlig liv, har vært veldig deilig. Det var derfor jeg sa ja da de tok kontakt og lurte på om vi skulle jobbe sammen. Vi arbeider på mine premisser, og det er uten tvil en av de viktigste grunnene til at samarbeidet fungerer så godt. Teamet er fantastisk.

Fremtiden ser lys ut

Elena har allerede gitt ut flere sanger, blant annet "Lyv (Og Si Det Igjen)" og "Ingenting Skinner Igjennom" på Spotify.

Sammen med teamet planlegger hun utgivelse av sin nye EP “La Det Svi”, samt en releasekonsert på Gamle Raadhus Scene, 27.april. De er spente på resultatet, men er sikre i sin sak at de har noe å komme med. 

- Musikken ble den beste form for terapi, og dette kommer tydelig frem i den nye EP-en som slippes 26. april, sier Elena om den kommende utgivelsen.

- Livet kan være skikkelig vanskelig - for alle. Noen ganger gjør det bare vondt. Da er det fristende å stikke av, men jeg prøver å lære meg å bare la det svi. For når man har latt det svi litt, kan ting plutselig kjennes litt bedre, avslutter hun.

Med et solid team og en voksende karriere, ser Elena Sofia Eriksen lyst på fremtiden. Hun skaper musikk for seg selv, til andre. Ønsket er å dele sin versjon av livet, og gjennom det hjelpe andre i deres egne utfordringer.

 

Powered by Labrador CMS